Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reiky

6. 10. 2010

Reiky jako forma léčivé terapie vznikla na konci 19. století v Japonsku. Slovo reiky se vlastně skládá ze dvou japonských slov a to „rei“ – životodárná a „ki“ – energie. V každém z nás proudí životodárná energie, která však může být narušena díky stresu, nebo nemoci. Pomocí této metody je možno uvolnit blokády a energie opět může proudit našim tělem. Reiky samo o sobě není pozitivní ani negativní, ale představuje nejvyšší vibrace životní energie, kterých je člověk schopen dosáhnout. Dodává pocit jednoty se vším. Tuto energii není možné myslí přímo řídit, ona sama si najde tu nejlepší cestu, kde zrovna má působit. Tento způsob léčení přivádí tělo do naprosté harmonie fyzické, mentální, emocionální i duchovní.

 

Odstraňuje blokády a podporuje tvořivost a aktivní sebevyjádření. Dochází k uvolnění dlouhodobých stresů a bolestí. Pomocí reiky je možno upevňovat zdraví. Člověk pracující s reiky se stává pouze prostředkem průchodu této univerzální energie. Není proto léčitelem, jen energii předává, stává se vlastně jen pozorovatelem léčebného procesu.

Existuje několik stupňů reiky a to:

1.       stupeň vhodný pro začátečníky. Jde o seznámení s celkovou filosofií učení a o počátek cesty hledání a sebepoznání. Žáku přinese rozvoj svého podvědomí, dále nové vnímání světa a nakonec i motivaci do dalšího života. Tento stupeň umožňuje předávání energie hlavně v rodině nebo přátelům. V prvním stupni bychom ale měli především očistit sami sebe.

 

 

 

2.       stupeň lze již použít k terapeutické práci na druhých. Tímto stupněm se zvyšuje předávaná energie učitelem a rozvíjí se intuice i žákovo vnímání. Pomocí technik a symbolů, které využívá 2. stupeň, lze energii předávat i osobám na dálku. Učitel učí žáka reiky vyzařovat a cíleně směrovat i zaměřovat. Také je možné čistit různé předměty, domy i potraviny od negativních energií. Tento stupeň nás má naučit využít energii k pomoci nemocným lidem, i lidem v různých životních situacích. Celkově se nám v tomto stupni otevře vesmírný kanál, který je v člověku z různých důvodů zablokován.

 

3.       stupeň – Mistr REIKI se dělí na 2 části. Někdy je udáván i jako 3. a 4. stupeň. Po absolvování této části se stanete mistrem – žákem a mistrem – učitelem, který může učení reiki předávat dalším lidem. Tento stupeň je určen hlavně těm, kdo se chtějí věnovat reiki profesionálně. Je aktivována takzvaná karmická úroveň, která startuje cestu osobního růstu, transformace a konečné fáze učení, tedy osvícení.

 

Pár informací na konec, reiky je energií, která nepůsobí proti vůli jedince.  To znamená, že pokud člověk energii odmítne, nebude mít působení žádný účinek. Je to čistá energie, která nikdy neublíží něčemu živému, ať se to nachází v jakémkoliv stavu, nebo podmínkách.

Budete-li mít další dotazy, ráda je zodpovím.

Slunce v duši

 

Mejra

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář